7. maaliskuuta 2014

Bestman

Sulho pääsi oikein yllättämään minut, sillä hän pyysi bestmania.En olisi koskaan kuvitellut, että hän pyytää bestmania ennen kuin itse pyydän kaasoja. Ja vielä kun ottaa huomioon, että häihin on yli kaksi vuotta aikaa.

Sulhasen (ja oikeastaan minunkin) miespuolinen ystävä oli meillä viime viikonloppuna kylässä. Hän asuu toisella paikkakunnalla ja majoittui meidän luona. Menin sulhaselle selittämään jotakin kaasojen pyytämisestä ja kuinka haluan askarrella laatikot kaasoille. Sulhanen kysyi, että pitääkö hänenkin pyytää bestmania. Sanoin että tottakai, mutta ei sillä ole mitään kiirettä vielä aikoihin. Mainitsin myös, että olisi mukavaa jos sulhanen pyytäisi bestmania, joka pystyy toimimaan seremoniamestarina. Ystävämme seurasi keskustelua ja sulhanen tokaisi hänelle: "Pystytkö sä?" Kaveri oli ihan innoissaan ja suostui tehtävään :D


Sulhasella on ystäviä, jotka hän on tuntenut paljon bestmania kauemmin. Bestmanin kanssa hän on kuitenkin suhteellisen paljon tekemisissä, vaikka matkaa heidän välillä on tällä hetkellä noin 150 kilometriä. Minä itse taas olen paljon läheisempi tämän bestmanin, kuin sulhasen vanhempien ystävien kanssa.  Olen vähän yllättynyt tästä valinnasta, mutta pelkästään positiivisella tavalla. Tärkeintä on se, että bestman on ihminen, jonka sulhanen tehtävään halua. Minulle on myös tärkeää, että bestman toimii seremoniamestarina. Tiedän kyllä, että tästä bestmanista on siihen hommaan.

Onko muilla sulhanen ennättänyt pyytämään bestmania (tai montaa sellaista) ennen, kuin morsian on pyystänyt kaasoa/kaasoja?

2 kommenttia:

  1. Meillä sulho pyysi heti kosinnan jälkeen kahta veljeään bestmaneiksi noin kaksi vuotta ennen häitä ja vuoden ennen häitä vielä yhtä ystäväänsä. Itse pyysin kaasojani muutaman viikon kosinnan jälkeen. Tuleeko miehellesi yksi bestman vai meinaako hän pyytää vielä lisää? :) meillä on häät toukokuussa, vähän tässä jo jännittää! ;) - Sirje

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että muillakin on ollut sulho ajoissa liikkeellä. Uskon, että yksi bestman miehelle riittää, mutta mitään ei voi vielä sanoa varmaksi. Voi miten kivaa, tsemppiä viimeisiin hääjärjestelyihin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3