1. maaliskuuta 2014

Juhlapaikkoja

Meillä on hyvin todennäköisesti juhlapaikka valittuna. Mitään ei voi kuitenkaan sanoa täysin varmaksi, ennen kuin varaus on tehty. Minä halusin kuitenkin päättää juhlapaikan jo heti aluksi, koska juhlapaikka saattaa vaikuttaa väriteemaan. Haluan meinaan, että väriteema sopii juhlapaikkaan juuri eikä melkein. Väriteeman taas haluaisin valita mahdollisimman nopeasti, jotta pääsen pyytämään kaasoja itselleni boksien kera!

Sulhaselle paikalla ei ole niin paljoa väliä, hänelle pääasia on että päästään naimisiin. Kuten aiemmin olen maininnut, hänelle kävisi vihkiminen maistraatissa ja vaatimattomat juhlat vaikka kotona tai anoppilassa. Nyt hän tuntuu kuitenkin vähän lämmenneen hienomalle juhlapaikalle, koska tietää sen olevan minulle tärkeä asia.

Vaatimukset/huomiot juhlapaikasta
  • Juhlapaikan tulee sijaita Tampereella tai Tampereen lähiseudulla. Me asumme Tampereella, sulhanen on täältä päin kotoisin ja tämä on kaikki vieraat huomioon ottaen helpoin paikka tulla. Omia sukulaisia tulee Raumalta ja sulhasen kauimpana asuvat Suonenjoelta.
  • Kaikkein tärkeitä meille on se, että juhlapaikassa pystyy helposti järjestämään vihkimisen, mielellään erillään ruokailutilasta.
  • Paikan näyttävyys! En halua mennä missään jumppasalissa naimisiin. Toinen asia on, että vaikka maaseudulla sijaitsevat kartanot ovat aivan ihania, ei se maalaisromantiikka meidän juttu ole. Minä haluan juhlavan palatsin tai linnan :D
  • Pitopalvelu juhlapaikan puolelta on plussaa. Nyt olen myös lämmennyt ajatukselle, että juhlapaikka olisi ravintola, jolla on a-oikeudet.
 Ja nyt itse juhlapaikkoihin!

Finlaysonin palatsi

 kuva

Tämä se on, hyvin todennäköinen juhlapaikkamme! Luin ensimmäisen kerran Finlaysonin palatsista vasta vähän aikaan sitten ja tämä kolahti heti. Mikä parasta, täällä on järjestetty paljon siviilivihkimisiä ja olen lukenut paikasta paljon positiivisia kokeuksia. Pitopalvelu ja juomatarjoilu tulevat talon puolesta, mikä sopii meille paremmin kuin hyvin. Alustava väriteemasuunnitelmani istuu tähän juhlapaikkaan kuin hansikas! Eilen ajoimme tästä ohi, ja kyllähän sulhanenkin näytti paikasta pitävän. Menemme varmaankin vielä syömään tänne joku kerta ennen paikan varaamista.

Ainoa miinuspuoli palatsissa on se, että meillä ei ole millään varaa vuokrata koko rakennusta (luin hääfoorumilta, että se maksaisi noin kymppitonnin). Alakerta siis vuokrattaisiin kokonaan (minimilaskutus 3000€), mutta yläkerrassa saattaa olla samaan aikaan muita ihmisiä. Tämä ei kuitenkaan niin häiritsevä asia ole, että sen takia en Finlaysonin palatsissa häitäni haluaisi juhlia.

Pikkupalatsi


Ennen kuin törmäsin Finlaysonin palatsiin, olin varma että haluan viettää hääni Pikkupalatsissa. Olen käynyt palatsissa kerran teatterissa, ja olihan se sisältä uskomattoman upea paikka! Täälläkin vihkiminen onnistuisi hyvin, mutta voi olla että vihkimistä ei saisi erilleen ruokailutilasta. Lisäksi Pikkupalatsilla ei ole a-oikeuksia, mikä ei meille sovi niin hyvin. Jos joku kuitenkin ehdottomasti haluaa omat juomat, suosittelen tutustumaan tähän vaitoehtoon!

Näsilinna

 kuva

Nyt remontissa oleva Näsilinna olisi aivan uskomattoman hieno paikka häille! En kuitenkaan tiedä, miten häiden järjestäminen tuolla käytännössä onnistuisi. Toiseksi en jaksa odottaa hääpäivän varmistamista ja paikan varaamista niin kauan, että linna on remontista valmis.

Kylmäpihlajan majakka

 kuva

Olen itse kotoisin Raumalta ja meri on lähellä sydäntäni. Mikäli haluaisin vihkimisen vain todistajien läsnäollessa, mikä siis sopisi sulhaselle hyvin, haluaisin sen jossain vähän erikoisemmassa paikassa. Kylmäpihlajan majakka voisi olla aivan ihana paikka. Lisäksi siellä on hyvä ravintola ja eritasoisia hotellihuoneita. Kävimme täällä päivämatkalla viime kesänä, ja olihan siellä aivan ihanaa!

Onko jollaikin kokemusta näistä paikoista hääjuhlapaikkana? Mikä on sinun hääpaikkavalintasi?

6 kommenttia:

  1. Kauniita juhlapaikkoja. Meilläkin on juhlapaikka mietinnässä häihimme talvelle 2016. Tuo Finlayssonin palatsi vaikuttaisi juuri sopivalta, mutta mietityttää vain tuo hinta.. Sisältyykö tuohon 3000 euroon ruoka vai onko se pelkkä tilavuokra? Jos on pelkkä tilavuokra, en kyllä tiedä riittääkö budjettimme siinä tapauksessa tuohon paikkaan. Opiskelijoina kun ei rahat riitä ihan niin hulppeisiin hintoihin, emmekä haluaisi sukulaisilta lainata kamalasti. Kaunis paikka kyllä muuten! Tsemppiä teille hääjärjestelyijin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo 3000 euroa on minimilaskutus ja sillä hinnalla pitäisi käsittääkseni ostaa ruokaa ja juomia. Tai jos ei ylety ostelut 3000 euroon asti, niin he laskuttavat siltin sen 3000 euroa, siitä ylöspäin sitten osteluiden mukaan. Tilavuokra ei itsessään maksa mitään, vaan kuuluu menun hintaan. Menun hinta on 42 € henkilö.

      Kiitos paljon ja teille myös tsemppiä häiden järjestelyyn :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Eikö olekkin! Siellä on myös pienen pieni kappeli, jos haluaa kirkollisen vihkimisen :)

      Poista
  3. Onpa kauniin näköisiä paikkoja! :) Tuo majakka on jotenkin ihan mieletön!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3