17. kesäkuuta 2014

Hääpuku + siihen liittyvä pieni ongelma

Kun vielä ajattelimme menevämme naimisiin vuosien kuluttua ja juhlapaikkavihkimisellä, halusin ehdottomasti pitkän, valkoisen (tai ivoryn värisen), pitsisen ja olkaimettoman hääpuvun. Täydellisen Lillian Westin puvun löysinkin Niinataren nettisivuilta (kuva sieltä).


Vietimme viikon Rodoksella, jossa päätimme aikaistaa häitämme. Oli siitä toki aiemminkin ollut puhetta. Kiertelin Rodoksen vaateliikkeitä sillä silmällä, että josko sieltä löytyisi hääpuku minulle. Olin jo hylännyt haaveet pitkästä hääpuvusta, koska itse kokisin sellaisen turhan juhlavaksi maistraattiin. Edelleenkin halusin puvun olevan valkoinen tai hyvin vaalea, pitsinen ja olkaimeton. Ja sellainen puku löytyikin :)

(Pahoittelut kuvien huonosta laadusta)

Juuri täydellinen mekko, ja maksoi vaan 100 euroa (108 oli ovh, mutta myyjällä ei ollut vaihtorahaa joten saimme alennusta :D). Mekko on merkiltään Rinascimento, ilmeisesti se on joku italialainen merkki. Tuo vyö on ihan irtonainen, ja sen kyllä meinaan vaihtaakin. Jotenkin tuo rusetti vaan on liian tyttömäinen, mielummin joku omannäköisempi vyö tilalle.


Sitten se ongelma... Noh, ostin mekon loppulomasta, olimme syöneet paremmin kuin hyvin koko loman ja taisin olla vähän turvoksissa kuumuudesta mekkoa ostaessani. Sen lisäksi minulla oli vielä päällä sellaiset super push up -rintaliivit. Niinpä päädyin ottamaan koon M, se tuntui siellä kaupassa sopivalta enkä edes kokeillut pienempää. No nyt on jotain nesteitä lähes pari kiloa lähtenyt ja kun kokeilin mekkoa silikonikuppien kanssa, on mekko LIIAN ISO. Kuvastakin sen näkee, että minun rintavarustus ei ihan riitä... Muuten mekko on hyvä tuon vyökohdan alapuolelta. Voi itku ja harmi, olisi vaan pitänyt ottaa se S koko. Jotenkin sitä ajattelee, että italialaisten S on niin pieni, ettei mene minun päälle. Ja nyt minulla siis on liian iso hääpuku! Onneksi hätä ei ole tämän näköinen, sillä voihan mekon aina viedä ompelijalle. Meidän tapauksessa vielä tuleva anoppi on ompelija ja hän varmasti auttaa mekon kanssa. Tuntuu vaan typerältä vaivata tällaisella asialla, koska itsehän olen liian ison mekon ostanut...

Mutta mekko on siis täydellinen, juuri sopiva meidän maistraattivihkimiseen. Joitain asusteita siihen pitää myös hankkia, kirjoittelen niistä sitten myöhemmin. Ja informoin jos kavennusasia edistyy.

Mitäs te muut morsiamet mekosta pidätte? :)

8 kommenttia:

  1. Tosi kiva mekko, sopii sulle hyvin! Näyttä juhlavalta ja on valkoinen kuten morsiamelle soisi :) ...mutta joo, ehkä vaihtaisin tuon vyön toiseen.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) . Ajattelinkin mennä ihan morsiusliikkeestä vyötä etsimään.

      Poista
  2. Kaunis mekko! Uudella vyöllä voisi tuoda vähän blingiä asuun! :)

    VastaaPoista
  3. Itse asiassa se on ihan hyvä juttu, jos mekko on vähän iso, koska pienentäminen rinnan kohdalta on suht helppoa. Mekko väärinpäin päälle, nuppineuloilla oikeasta kohdasta kiinni molempien kainaloiden alta, niin että nuppineulat ovat päällikankaan ja vuoren välissä. Ompelukoneella suht suoraa pistoa. Ei ole oikeasti mitenkään hirveän aikaa vievä hommaa ja vuorta ei tarvitse ottaa sisälle, koska se ei näy kuitenkaan :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3